4. 11. 2011.

Ana Štefok: Preminula legenda zabavne muzike

Velika pevačica zabavne muzike Ana Štefok preminula je u četvrtak u svom stanu u zagrebačkom Zapruđu, javlja Hrvatski radio

Ana Štefok, rođena 1940. godine, zlatne pevačke trenutke proživela je 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, nastupajući i pobeđujući na brojnim festivalima širom Hrvatske i Jugoslavije.

Muzički put započela je na "Prvom pljesku". Prvu festivalsku pobedu ostvarila je na festivalu Vaš šlager godine 1968. s pesmom 'Molitva' Kemala Montena i Sabina Varešanovića, da bi dve godine kasnije pobedila na Opatijskom festivalu s pesmom 'Želim malo nježnosti i ljubavi' Alfija Kabilja.

Ana Štefok ostaće zapamćena po brojnim klasicima hrvatske zabavne muzike poput 'Doviđenja, sretan put', 'Majko, nemoj plakati', 'Gitara Romana', 'Ljubav koju znam' te kajkavskim popevkama poput 'Međimurje zeleno'.



Od kraja osamdesetih godina prošlog veka Ana Štefok doživela je nekoliko životnih tragedija nakon kojih je ostala usamljena i pritisnuta teškim životnim prilikama. U takvom okruženju je, nažalost, i preminula.

Нема коментара: