21. 11. 2011.

American Music Awards: Taylor Swift, Adele, Nicki Minaj...

Američka kantri zvezda Tejlor Svift trijumfovala je na dodeli Američkih muzičkih nagrada u Los Anđelesu, pošto je dobila priznanje u tri kategorije, uključujući titulu izvođača godine

Tejlor Svift proglašena je i za najbolju kantri pevačicu i najbolji kantri album, za "Speak Now", prenose svetske agencije.
Britanska pevačica Adel takođe je dobila tri nagrade, za najbolju pop/rok pevačicu, najboljeg savremenog izvođača i najbolji pop/rok album, za "21". Za najboljeg pop/rok pevača proglašen je Bruno Mars.
Kanađanin Džastin Biber, izvođač godine 2010, ostao je ovog puta bez priznanja. Na svečanosti u Nokia teatru Biber je izveo jednu numeru sa svog božićnog albuma "Under The Mistletoe".

Priznanje za najbolju kantri grupu pripalo je bendu Lady Antebellum, koji je istu nagradu dobili i prošle godine. Za najbolju rok/pop grupu proglašena je Maroon 5, a za najboljeg alternativnog rok izvođača bend Foo Fighters.


Bijonse je dobila priznanje za najbolju soul/ritam i bluz pevačicu, dok je isto priznanje u muškoj kategoriji dobio Ašer.
Nagrada za najbolji soul/ritam i bluz album pripala je Rijani, za album "Loud".
Niki Minaž nadmašila je Lil Vejna i Kanjea Vesta u kategoriji najbolji rep/hip-hop izvođač, a nagrađena je i za najbolji rep/hip-hop album, za "Pink Friday".
Dženifer Lopez pobedila je u kategoriji najbolji hispano izvođač.

Нема коментара: