28.10.2011.

Pasi na "downloadu": Konačno novi album „Reci mi da li te boli“

Riječka punk-rock grupa Pasi mogla bi se bez lažne skromnosti svrstati u obaveznu lektiru svih ljubitelja brze i melodične muzike, no brzina i žestina njihovih nastupa samo je jedna od karika koja ih definiše

Pasi postoje već 15 godina i gde god se pojave stiču nove poklonike, unatoč vlastitom izboru nesudelovanja u nikakvim muzičkim i ideološkim organizacijama te mas-medijima. Upravo ta beskompromisnost i sloboda da kažu „ne“ čini ih unikatnima: nemaju ni jedno službeno izdanje, ni jedan službeni videospot. Sve albume do sada su radili u saradnji sa prijatejima ili sami. Za sredstvo komunikacije sa fanovima koriste samo sopstvene internet stranice.

Ipak, iza sebe imaju hordu vernih fanova te pregršt odsviranih koncerata i festivala među kojima su i nastupi sa NOFX, Bad religion, Hanson brothers i Nomeansno. Jedina stvar do koje Pasi drže su kritički političko-sociološki tekstovi i pripadajuća ideološka matrica te konstantno koncertiranje uzduž Hrvatske i ostalih zemalja ex-Yu.

Ova 2011.godina je za Pase donela pregršt novosti. Nedavno su sami snimili i producirali poslednji album „Reci mi da li te boli“ koji se od 24.10. može besplatno skinuti na službenoj obnovljenoj stranici benda http://bend98.com/wp/.

Na albumu se nalazi 11 novih traka od kojih su dve obrade legendarnog zagrebačkog benda Mikrofonija snimljene u čast i sećanje na prerano preminulog frontmena Antuna Krajinovića. Albumu se neće izdavati u fizičkom izdanju, jedino će tri pesme sa njega izaći kao d.i.y "EP" pod Fat Brekom i moći će se nabaviti isključivo na koncertima.

Spisak pesama „Reci mi da li te boli“:

1. Prekrasan svijet
2. Oz
3. Kada umrem
4. Istina
5. Filistarski pločnici
6. K.G.B. (Kapitulacija gluho-slijepih besjednika)
7. Reci mi da li te boli
8. Slobodan da kažem da
9. Numerički bordeli
10. Martinska
11. Odavno

Нема коментара: