27. 10. 2011.

Milan Mladenović: Jedan trg ili ulica u Zagrebu trebali bi se nazvati imenom pevača EKV-a

Skupštinski odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova mogao bi uskoro unijeti šarenilo u bezličan popis imena zagrebačkih ulica. Inicijativa da se jedan trg, ulica ili plato nazove imenom muzičara Milana Mladenovića mogla bi zaživjeti, ali i započeti jedan sasvim novi trend u imenovanju ulica i trgova u Zagrebu
Autor: Valentina Jarnjak

Marin Knezović, predsjednik Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova rekao nam je kako misli da je to dobra ideja te da bi njegov Odbor mogao izglasati taj prijedlog.

- Riječ je o pokojnom pjevaču grupe Ekatarina Velika koja je imala izuzetno veliki utjecaj na pop – rock scenu u Jugoslaviji '80-tih i '90-tih godina, a cijeli niz mladih bendova i danas se nalazi pod njezinim snažnim utjecajem - istaknuo je Knezović.

Milan Mladenović rođen je u gradu Zagrebu i, kako kaže Knezović, imenovanje ulice po spomenutom glazbeniku predstavljalo bi jedan zgodan odmak od dosadašnjih standarda.


Obožavatelji spomenutog muzičara sigurno će podržati ovakvu inicijativu, no postavlja se pitanje treba li glazbeni ukus pojedinaca biti mjerodavan kriterij u donošenju odluka stalnog radnog tijela Gradske skupštine.

Ako se dogodi da Milan Mladenović dobije svoju ulicu, možemo li očekivati širenje tog trenda? I dok Hollywood svojim estradnjacima poklanja samo jednu zvijezdu na pločniku, mi ćemo svojima pokloniti možda i cijelo naselje.

Marin Knezović podržava ideju o Rock 'n' Roll naselju, ali naglašava kako treba vidjeti koliko je to provedivo jer poznati hrvatski rokeri još uvijek su dobrog zdravlja, a ulice se ipak, u pravilu, imenuju po pokojnim osobama.

Naselje Rock And Rolla tako je prvo u nizu koje bi moglo postati stvarnost, a tada vjerojatno slijedi i naselje Bluesa, Popa, Dancea, pa možda sve do naselja Narodnjaka. Ono s čime ćemo se tada morati složiti je izjava samog Milana Mladenovića: Moja prva i najveća želja bi bila da se probudim i da ustanovim da je 1990. godina i da kažem: Uh, al' sam nešto ružno sanjal!

Нема коментара: