27. 10. 2011.

Dubioza kolektiv: MTV šampioni u Hali sportova

Najbolji regionalni bend prema glasovima publike na ovogodišnjem izboru za MTV nagradu, bosanskohercegovački Dubioza kolektiv, zakazao je veliki novogodišnji koncert 23. decembra u Hali sportova na Novom Beogradu

Bend će ovim nastupom okončati uspešnu koncertnu sezonu, a biće to svojevrsna promocija njihovog novog albuma “Wild wild East”, sa kojeg su se već izdvojili hitovi “Eurosong”, “USA” I “Making money”, ali i prilika da fanovi čuju svima znane hitove poput “Kokuza”, “Waltera”, “Firme illegal”, “Blam blam” , “Domaćice”, Recesije”... Poslednji nastup u Beogradu Dubioza kolektiv je imala na ovogodišnjem Beer festu, kada je ovacijama ispraćena od strane 80.000 ljubitelja piva i rokenrola.


Organizatori za koncert u Hali sportova najavljuju i iznenađenje u vidu specijalnih gostiju, ali za sada ne žele da otkriju ko će to biti. Cena karte u pretprodaji je 800 dinara, koje od petka 28. oktobra mogu da se kupe na svim biletarnicama u Beogradu i Srbiji, kao i na internetu.

Making Money from Dubioza kolektiv on Vimeo.

Grupa osnovana 2003.godine do sada je objavila šest studijskih albuma, a Dubioza kolektiv je za relativno kratko vreme okupila masu obožavalaca u svim zemljama bivše Jugoslavije, ali imala i zapažene nastupe na festivalima širom Evrope. Kombinacija gitarskih rifova, hip-hop recitala I dub atmosphere pokazala se kao dobitna za pravljenje vrhunskog štimunga na svirkama, a socijalno-politički angažovanim tekstovima u kojima bez dlake na jeziku govori o surovoj bosanskoj (balkanskoj) svakodnevici bend se nametnuo kao glasnogovornik čitave generacije mladih ljudi koji su odrastali u okruženju krvavih ratova i lopovskih tranzicija na ovim prostorima.

Njihov talenat nije promakao ni megapopularnom Fetboj Slimu, koji je Dubiozinu obradu njegove “Funk soul brother” (“Balkan funk”) objavio na svojoj kompilaciji, a nedavno i izveo na koncertu u beogradskoj “Areni”, na oduševljenje prisutne publike.

U skladu sa stihom jedne od njihovih pesama, momci iz DK pred veliki novogodišnji koncert u Hali sportova 23. decembra poručuju: “Svi su dobrodošli, svi su dobrodošli…

Нема коментара: