30. 10. 2011.

Azil 5: MTV postavio singl "Heart fiesta"

"Heart fiesta" je najnoviji singl benda Azil 5 s njihovog novog, drugog po redu, studijskog albuma "Nema čoveka danima" (izdavač SKC NS 2011.) kojim je ovaj bend postao deo evropske muzičke scene sa stvarima koje su svoje mesto našle kako u koncertnim prostorima u Berlinu i Budimpešti tokom turneja 2011. godine, tako i u Srbiji i regionu. Tekst pesme potpisuje pevač grupe Sava Nikić, dok je muzika rezultat rada petočlane ekipe benda (Borko Basarić – bas, Nenad Kojić – bubnjevi, Vladimir Vojnović - klavijature i Mladen Trkulja – el. gitara)

Na albumu se nalazi osam autorskih stvari, pisanih na srpskom jeziku, i delo su autentičnog izraza kojim su Azil 5 i u međunarodnim krugovima dobili epitet "modern live" atrakcije, a koji je započet na njihovom albumu prvencu “Strastan, go i bos” iz 2008. godine. 

Azil 5 postoji od 2005. godine od samog početka isključivo se bave i interesuju za autorsku muziku. Pažnju skreću singlom  „Ne i ti“, koju su već na startu mediji nazivali „muzičko i tekstualno posebnim“, da bi nešto kasnije kada je Azil 5 snimio i spot za dotičnu pesmu, ova numera vrlo lako dobila svoje mesto na svim domaćim i regionalnim TV i radio stanicama beležeći prva mesta na televizjiskim i radijskim top listama. Dok je spot za „Ne i ti“ dobivao znatniji medijski prostor, logični nastavak je bio ulazak u studio i početak snimanja albuma „Strastan, go i bos“. Album na kome se nalazi 11 stvari potom će doći u ruke beogradske izdavačke kuće „Automatik Records“, koja ga objavljuje u maju 2008. godine. U septembru 2009. godine bend izdaje live album „IzLiveNo u Tišinu“ u produkciji „M“ Radio-televizije Vojvodine.



Početkom 2010. godine, bend ulazi u novosadski studio „Beat-Beat“ gde je snimio materijal za sledeći studijski album pod producentskom palicom Filipa Vlatkovića. U januaru 2011. bend je odsvirao 5 koncerata u Berlinu i najavio početak inostrane karijere. U junu 2011. bend je objavio drugi studijski album „Nema čoveka danima“ posredstvom SKC-a iz Novog Sada i krenuo na prvi deo evropske turneje po Mađarskoj i Sloveniji. Očekuje se izdavanje istog albuma pod nazivom „Heart Fiesta“ za nemačku diskografsku kuću G-records u toku 2012. kao i drugi deo evropske turneje koja će obuhvatiti Nemačku, Austriju i Švajcarsku.


Posetite stranicu mtv.com.hr i preuzimete besplatan singl benda Azil 5.

Нема коментара: