24. 1. 2011.

Jim Morrison: "Vaskrsao" na humanitarnom albumu

Na humanitarnom albumu “Prayer Cycle 2: Path to Zero“ našao se snimak Jima Morrisona koji recituje svoju, do sada neobjavljenu pesmu, “Moonshine Night”

Kompozitor Jonathan Elias, koji stoji iza ovog projekta, kazao je za britanski “Guardian” da je do snimka došao preko poslednjeg producenta grupe The Doors, Paula Rothchilda.

- Potom sam potražio Morrisonovu porodicu preko njihovih advokata, objasnio im o kakvom je projektu reč, i oni su se složili da objavimo snimak. To što mogu da upotrebim njegovo delo, znači mnogo za mene kao fana, ali i kao osobu koja poštuje njegovu zaostavštinu, izjavio je Elias.

Na albumu “Prayer Cycle 2: Path to Zero“, koji će biti objavljen 10. maja, naći će se i kompozicije koje će izvesti Sting i Sinead O’Connor. Još jedno iznenađenje predstavlja i glumac Robert Downey Junior, koji se rado odazvao Eliasovom pozivu.

Ovo je svojevrstan nastavak kompilacije iz 1999. godine na kojoj su učestvovali James Taylor, Alanis Morisstte i Nusrat Fateh Ali Khan. I ovog puta sakupljeni novac biće dodeljen anti-nuklearnoj organizaciji “Global Zero”.

Нема коментара: