09.10.2010.

Goblini: Koncerti i naredne sezone

Legendarni pankeri Goblini nakon uspešne serije letnjih koncerata najavljuje nove nastupe za narednu godinu

Basista Goblina Vlada Kokotović najavio je da će bend nastaviti sa koncertima koje su započeli ovog leta. Bend se ove godine nakon devetogodišnje pauze okupio za povratničku turneju, a nastupe je pratio i novi singl i spot za pesmu „Luna“.
- Jedno je sigurno, ovo nisu bili poslednji koncerti Goblina! Sledeće godine Goblin će odsvirati barem dva koncerta. A dužni smo koncerte u Beogradu, Zagrebu, u mnogim mestima..., izjavio je Kokotović.

Goblini su nastali 1992. godine u Šapcu. U karijeri su objavili četiri studijska albuma: “Goblini” (1993), “Istinite priče 1.deo” (1994), “U Magnovenju” (1996) i “Re-Contra” (1999), dva koncertna izdanja “Live in KST” (1995) i “Turneja u magnovenju” (1998), kao i kompilacijsko izdanje “Najbolje priče” iz 2004. godine. Nakon koncerta u Zagrebu koji je održan 7. juna 2001. godine bend se raspao, zbog obaveza pevača Branka Golubovića-Goluba, koji je potom nekoliko godina proveo radeći za humanitarne misije u Avganistanu i Šri Lanci.
Ipak, nakon povratka Golubovića u Srbiju, posle skoro decenije pauze, Goblini su obnovili rad krajem proleća 2010.godine. U postavi su se našli i Alen Jovanović (gitara), Vladislav Kokotović (bas), Saša Šetka (gitara) i Milan Arnautović (bubnjevi).

- Goblini su bili veliki klupski bend. Napuniš Studentski kulturni centar u Beogradu, bude hiljadu ljudi, ali to je samo jedan veliki klub, ništa više. Izlazim na binu u Šapcu gde je bar pet hiljada ljudi! Nema ono Partibrejkersi su iza nas, pa su svi tu zbog njih. Svi su tu bili isključivo zbog nas, kaže Kokotović, dodajući da je tokom godina pauze njihov zvuk neprestano dobijao na kvalitetu.

Нема коментара: