8. 10. 2010.

Billboard: Novo iz svetske produkcije

Na Billboard 200 listi novih albuma, među prvih 20 ove sedmice je uskočilo čak devet debija, izdanja koja su direktno dospela u vrh: Lil Wayne, Eric Clapton, Neil Young, Trent Reznor neki su od njih

Na sam vrh zaseo je američki country izvođač Kenny Chesney sa svojim 14. studijskim albumom intrigantnog naslova "Hemingway's whiskey". Sledi ga, na drugom mestu, reper Lil Wayne, čiji osmi album "I Am Not a Human Being" je imao digitalnu premijeru 27. 9. a 'fizičko izdanje' će se tek pojaviti 12. 10.
Ostali albumi koji se premijerno pojavljuju na top listi su: "The Appeal: Georgia's Most Wanted" (4), treći album repera koji se potpisuje kao Guccy Mane, Clapton (6), 19. studijski album gitarističke bluzerske legende s kombinacijom novih numera i covera, "Invented" (11), sedmi album alter rock grupe Jimmy Eat World, "Incarcerated" (13), još jedan reperski naslov Lila Boosiea, "Rehab" (17) hop hopera LaCrae, kao i "The Social Network" (20), soundtrack iz istoimenog filma Davida Finchera koji je uradio Trent Reznor, frotnman industrijal rock projekta Nine Inch Nails.
Pažnju vam posebno usmjeravamo na album "Le Noise" veterana Neila Younga, koji je na Billboardovoj listi debitovao na 14. mestu. Album je snimljen bez ijednog pratećeg muzičara, a 8 novih numera pomagao mu je da stvori legendarni producent Daniel Lanois koji je reputaciju vrhunskog majstora stekao sarađujući s Bobom Dylanom i U2.

Нема коментара: