1. 9. 2010.

Guns N Roses: Pravili haos na festivalu u Redingu

Nastupi američkog benda Guns ‘n’ Roses proteklog vikenda na festivalima u Ridingu i Lidsu pretvorili su se u pravi haos - organizatori su zbog kašnjenja Aksela Rouza i drugova insistirali da bend skrati nastupe, a kada su oni to odbili, isključili su im ozvučenje!

Muzičari su prekršili sve zahteve organizatora festivala i time još jednom potvrdili reputaciju svojeglavih zvezda
Aksel Rouz ostao je dosledan svojoj reputaciji svojeglave zvezde koja po svaku cenu tera po svome, a kao i obično, cenu su platili fanovi kojima je uskraćen obećani spektakl. Naime, organizatori festivala u Ridingu i Lidsu su nedeljama upozoravali američke rokere da po svaku cenu moraju da počnu nastup na vreme, budući da se prema dogovoru sa lokalnim vlastima nastup mora završiti do 23.30 časova. Umesto u 21.30 Gansi su se, praćeni negodovanjem publike, na bini pojavili tek u 22.30 časova.

Da bi se izbegli mogući neredi, organizatori su dobili dozvolu policije da se koncert produži do ponoći. Međutim, Aksel je kao i uvek rešio da tera mak na konac, pa je grupa nastavila da svira i nakon dozvoljenog roka, tako da su organizatori isključili ozvučenje. Ni to nije omelo Rouza koji je uzeo megafon i sa fanovima otpevao numeru „Paradise City“. Slična stvar se ponovila i u nedelju u Lidsu, a kontroverzni frontmen javno je objavio rat organizatorima ovih festivala. S druge strane, drugi muzičari koji su nastupali u Ridingu i Lidsu žestoko su iskritikovali Aksela koga su nazvali detinjastim i neozbiljnim, a njegov postupak su okarakterisali kao nepoštovanje prema publici i drugim muzičarima. Sastav Guns ‘n’ Roses će 23. septembra nastupiti u „Beogradskoj areni“.

Нема коментара: