15. 8. 2010.

Nišvill: Promocija knjiga

U petak 13. avgusta u 18 sati u Nišville press centru (Galerija “Paviljon u Tvrđavi”) održana je zajednička promocija knjiga “Fusnota” Kornelija Kovača, “Gramofonske priče” Gorana Živanovića i “Early This Morning...” Živka Ivkovića

U svojoj trećoj knjizi "Fusnota", Kornelije Kovač, jedan od učesnika ovogodišnjeg Nišvillea - piše o pesmama koje su obeležile Yu-rock scenu i šta je bila inspiracije za njihovo nastajanje.

“Gramofonske priče” Gorana Živanovića - urednika rock i jazz emisija (Radio Požega) sadrži 17 intervjua sa najznačajnijim akterima ex -Yu rock i džez-rok scene (B.M. Čutura, Zoran Simjanović, Nikola Karaklajić, Žika Jelić, Dado Topić, Josip Boček, Vedran Bozić, Bodan Arsovski, Bruno Langer, Ljuba Ninković, Žarko Stanković...i naravno - Kornelije Kovač).

Šapčanin Živko Ivković, jedan, od pokretača Šabačkog blues i jazz festivala i rodonačelnik žanra – “on the road rock romana”, autor je desetak knjiga sa muzičkom tematikom, među kojima su i istoriografske “Šabac u senci džeza 1934-2004” i “Od Čivija do Goblina”. “Early This Morning...” je njegov novi roman.

Specijalni gost promocije bio je niški gitarista i kompozitor Žarko Stanković jedan od intervjuisanih u “Gramofonskim pričama”, kojem je kao članu legendarnih Daltona posvećen priličan deo jedne od prethodnih knjiga Živka Ivkovića.

Нема коментара: