31. 7. 2010.

John Lennon: Vremenska kapsula povodom 70. rođendana

Na 70. rođendan Johna Lennona 9. oktobra ove godine, Rock and Roll Hall Of Fame izradiće tri vremenske kapsule Lennonovih muzičkih ostvarenja nakon Beatlesa te poruke njegovih fanova. Tako žele odati počast legendarnom autoruu, a u saradnji s Yoko Ono Lennon dopunjavaće kapsule koje će otvoriti tek 9. oktobra 2040. godine

Kapsule će čuvati u Rock Hallu u Ohaju i na još dve lokacije u svetu. U Rock Hallu će ceremonija početi ove godine u petak 8. oktobra. U muzeju će izložiti i Lennonove lične stvari, a isplanirali su i poseban program. Yoko Ono je izjavila kako je srećna što će biti deo proslave Lennonovog muzičkog ostvarenja i što zajedno s njegovim fanovima može nastaviti da šiti mir i ljubav, kao što je to Lennon za života radio.

Na stranici BoxOfVision.com/TimeCapsule svi fanovi diljem sveta pozvani su da komentarišu, napišu svoje želje, predstave muziku i sve što žele poručiti svetu u spomen na Lennona. Publika može komentarisati i šta sve želi da kapsula sadrži do 15. septembra ove godine.
Ubica Džona Lenona traži pomilovanje

Mark Čepmen koji služi doživotnu kaznu za ubistvo slavnog muzičara, podneo je šesti zahtev za pomilovanje od 2000. godine kada je stekao taj uslov, preneo je Rojters.
Intervju koji će obaviti tročlana komisija za uslovno otpuštanje, planiran je za drugu nedelju avgusta. Udovica Lenona, Joko Ono, uputila je tim povodom pismo sudu u Njujorku u kojem ih moli da Čepmen do kraja života ostane u zatvoru.
Ona u pismu navodi da se boji da će se u njen život i život dva sina, koja Lenon ima, vratiti košmari, haos i konfuzija, kao i da se neće osećati bezbedno do kraja života.
Prvi čovek Udruženje za prava zatvorenika u SAD Robert Gangi ne očekuje da će sud prihvatiti Ccepmenov zahtev za pomilovanje. On je izrazio sumlju da će komisija osloboditi čoveka koji je ubio jednog od najpoznatijih i najomiljenijih ličnosti u svetu.

Džon Lenon je ubijen 8. decembra 1980. godine ispred zgrade Dakota, u Njujorku, u kojoj je živeo.

Нема коментара: