18.07.2010.

El Buzz: Viva El Buzz


Mladi rock and roll bend iz Pančeva El Buzz objavio je u sopstvenoj distribuciji pre nepuna dva meseca svoj debitantski album pod nazivom "Viva El Buzz"

Deset pesama na engleskom jeziku i raznoliki stilovi – rock balade, boogie, blues, r'n'r – najkraći je opis sadržaja ovog izdanja.
Preslušavajući numere možda ćete zaključiti – ništa novo. Ali, jednako kao u slučaju (donekle slične) grupe Sheitans, koja je svoj debi album "Lica s tjeralica" objavila prošle godine, vredno je konstatirati: izvođenje zvuči pošteno i uverljivo. Drugim rečima, ponekad je stvarno prijatno slušati stari dobri rock and roll odsviran na stari dobri način, u izvođenju nekih novih klinaca. Koji imaju sasvim dovoljno vremena da se još razvijaju.

Jedina zamerka tiče se izbora El Buzza da pevaju na engleskom jeziku. To nije nužan uslov za autentičnost i mislim da bi cela priča imala više šarma da su pesme na njihovom maternjem, kao što su učinili već spomenuti Sheitansi.

El Buzz su: Mickey Maschina (bubnjevi), Cherry Mary (bas), Vanja (vokal, akustična gitara), Chris Danger (gitara i vokal), uz pojačanje Nevena Račić na klavijaturama, Steve 'n' Magic na saxu i Mirko Trubarac na trubi.

Sedam njihovih pesama možete poslušati na adresi:

http://www.myspace.com/elbuzzband

Нема коментара: