18. 7. 2010.

Bambi Molesters: 8. po prodaji na Amazonu

Album "As the Dark Wave Swells" osvanuo je na osmom mestu prodaje na Amazonu, u kategoriji rock'n'roll produkcije

Nakon ovacija na domaćem terenu i inostrana kritika visokim je ocenama potvrdila kvalitetu poslednjeg studijskog albuma The Bambi Molestersa - "As the Dark Wave Swells". Potvrđuju to i posetioci i kupci na Amazonu, pa se album u jednom trenutku našao na osmom mestu liste najprodavanijih rock'n'roll albuma.

Prema mišljenju jednog od najpopularnijih muzičkih magazina, Q magazinea, albumom "As the Dark Wave Swells" The Bambi Molesters svrstali su se među najbolje surf bendove svih vremena. Tako se Q magazine na samom početku recenzije koja Bambijima donosi četiri od maksimalno pet zvezdica pita: 'Kako ili zašto je kvartet iz malog hrvatskog grada Siska došao na ideju oživljavanja surf rocka koji svoje korene vuče iz sunčane Kalifornije 60-ih godina? Sve u svemu, The Bambi Molesters to rade brilijantno.' Sam kraj iste recenzije preporučuje da se poslušaju pesme 'As the Dark Wave Swells', 'Into the Crimson Sunset' i 'Siboney'.

Uncut u vrlo pohvalnoj recenziji zaključuje da su 'The Bambi Molesters dokazali nešto više od instrumentalnog surf-rock benda u maniru Morriceoneovih muzičkih mešavina ili Trantinove kičasto inspirisane muzike'.

Cenjeni britanski nedeljnik The Sunday Times koji je albumu "As the Dark Wave Swells" takođe udelio četiri zvezdice se pita: 'Kako iko može učiniti ovu vrstu muzike boljom?'

Shindig! Magazine u izvanrednoj kritici kliče: 'Ovo je savršeno! Nismo znali da iko još stvara ovakvu vrstu muzike. Morali smo doći u Hrvatsku da ih otkrijemo.'

Na Amazonu su nakon osmog trenutno na 13. mestu top liste prodaje u žanru rock'n'roll muzike, a lista se ažurira svakih sat vremena.

Gledajući i čitajući sve te pohvalne kritike zaključujemo da je The Bambi Molesters jedini hrvatski bend koji je, poput recimo fudbala, napravio Hrvatskoj izvanrednu turističku reklamu.

Нема коментара: