31. 7. 2010.

Badly Drawn Boy: Nova pesma online

Demo verzija pesme "In Safe Hands" uvod u album "It's What I'm Thinking, Pt 1" najavljen za oktobar...

Od kada je napravio hit sa albumom "The Hour of the Bewilderbeast" objavljenom 2000. godine, alt-pop majstor Badly Drawn Boy (odnosno, Damon Gough) je prošao kroz jedan teži period, jer naredna izdanja nisu bila u mogućnosti da ponove takav uspeh. Za magazin Hot Press je izjavio da je zazirao od odlaska u studio od kada je njegov album iz 2006. pod nazivom "Born in the U.K." dobio loše kritike, i dodao:
- Borio sam se protiv ideje o odlasku u studio - u tom trenutku, već godinu dana sam osećao da sam u svom radu izgubio neku nit koja je ranije postojala.

Ovaj strah je konačno razbijen njegovim prošlogodišnjim snimanjem i objavljivanjem albuma " Is There Nothing We Can Do?", soundtrack izdanja za TV show "The Fattest Man in Britain", a od tada mu se produktivnost toliko povećala da u bliskoj budućnosti verovatno već možemo da očekujemo i "It's What I'm Thinking, Pt 2". O novim snimcima i budućem albumu je rekao za Sunday Tribune:
- Ovo je sada malo čvršće sklopljeno, malo je konciznije, a i nikada nisam imao tako opšte pozitivne reakcije od onih koji su čuli nove pesme. Obično, čim završim sa nekim projektom, počnem da ga mrzim.

Album "It's What I'm Thinking, Pt 1" je najavljen za 4. oktobar, a Gough je objavio demo za pesmu "In Safe Hands" na oficijelnom Badly Drawn Boy sajtu...

Нема коментара: