22. 3. 2010.

Pit Doerti: Uhapšen zbog umešanosti u smrt bogate naslednice


Britanski muzičar Pit Doerti uhapšen je zbog sumnje da je snabdeo drogom režiserku Robin Vajthed, koja je preminula od predoziranja, prenosi “Dejli telegraf”
I.Kešanski/Blic online

Doerti (31), pevač grupe “Babyshambles” i bivši član grupe “The Libertines”, zajedno je sa još tri osobe priveden na ispitivanje u vezi sa smrću režiserke.
Robin Vajthed, unuku Tedija Goldsmita, osnivača magazina “The Ecologist”, pronađena je mrtva u stanu u Istočnom Londonu 24. januara.

Ona je preminula od posledica predoziranja narkoticima.
“Tridesetjednogodišnji muškarac uhapšen je 19. marta zbog sumnje da je žrtvu snabdeo nedozvoljenim supstancama. On je pušten uz kauciju, ali će morati u aprilu da se javi policiji i sudu zbog dalje istrage”, izjavio je portparol policije.

Osim Doertija, uhapšeni su i njegov prijatelj Piter Volf (41), koji je pronašao telo Vajthedove, Gil Semvort (53), vlasnik stana u kome je telo pronađeno i muzičar Alan Vas (28), a svi su pušteni uz kauciju do aprila kada će biti ponovo ispitani.

Robin Vajthed je upravo završila rad na dokumentarnom filmu o grupi “The Libertines”, pa je zato dosta vremena provodila sa Doertijem.

Pit Doerti je poznat i po svojoj burnoj vezi sa manekenkom Kejt Mos, ali i po brojnim hapšenjima zbog neprikladnog ponašanja i zloupotrebe narkotika.

Нема коментара: