12. 2. 2010.

Rammstein: Prodato preko 8.000 karata

Za koncert nemačke grupe Rammstein 20. marta u Beogradskoj areni, već je prodato više od polovine raspoloživog kapaciteta koji iznosi 16.000 mesta, saopšteno je iz Arene

Prema rečima predstavnice za odnose sa javnošću Beogradske arene Jasmine Krstić, "ovakva prodaja nije zabeležena od kada Arena aktivno radi, od novembra 2006. godine, a među kupcima ulaznica je mnogo ljudi iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije".

Karte se prodaju na biletarnici Beogradske arene, u knjižari "Delfi" (SKC), Domu omladine, preko prodajne mreže "Eventima", po ceni od 2.990 dinara (za stajanje u parteru), 3.490 dinara (tribine), 4.900 dinara (tribine prve kategorije) i 4.950 dinara (fan pit).

Rammstein, čija se muzika često klasifikuje kao "Neue Deutsche Harte" - kombinacija industrijal metala, vokala, sintisajzera i ritam mašina, poznat je po fantastičnim živim nastupima uz upotrebu pirotehničkih sredstava.

Grupa je osnovana 1994. godine u Berlinu, a ime je dobila po gradiću Rammstein, u kome se 1988. dogodila nesreća na aeromitingu.

Nakon ogromnog uspeha albuma "Sehnsucht" iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi "Du hast" i "Engel", bend je osvojio i američko tržište.

Vrlo uspešan period u karijeri grupa je zaokružila 2001. albumom "Mutter" sa koga se izdvojio singl "Feuer Frei, kao i 2004. albumom "Reise, Reise", na kome su hitovi "Amerika" i "Ohne dich".

Posle albuma "Rosenrot" iz 2005, članovi benda odlučili su da se malo odmore.

Prošle godine su objavili šesti studijski album pod nazivom "Liebe Ist Für Alle Da".

Нема коментара: