12. 2. 2010.

Frenkie: Meni je hip hop pomogao da izgradim samog sebe


O novom albumu "Protuotrov", saradnji s nemačkom rep zvezdom PalOneom, fuziji sevdaha i hip hopa, angažiranim tekstovima, učešću na soundtracku holivudskog blockbustera "Neverovatni Hulk", uticaju hip hopa i još koječemu, Frenkie je ispričao u videointervjuu za tportal.hr

Adnan Hamidović, poznatiji kao Frenkie, krajem prošle godine objavio je svoj četvrti studijski album "Protuotrov" koji su neki rock kritičari proglasili najboljim prošlogodišnjim albumom. Prepoznatljiv po svojim beskompromisnim stihovima u kojima ne štedi nikoga, često prozivajući odgovorne političare i društvene strukture, Frenkie je već svojim prvim singlom "Hajmo ih rušit" stekao veliku naklonost publike, dok je njegov prvi album "Odličan CD" dobio isključivo pozitivne kritike.

Pesma "Soundtrack" s već pomenutog prvog albuma našla se i u velikom holivudskom filmskom hitu "Neverovatni Hulk", što je Frenkija još više uverilo u to što radi. Četvrti studijski album "Protuotrov" obiluje ponovo "otrovnim" tekstovima i nekim krajnje zanimljivim muzičkim eksperimentima koje je Frenki zajedno sa svojim starim prijateljem i producentom albuma Edom Maajkom ostvario na novom albumu. O fuziji sevdaha i hip hopa, saradnji s Hollywoodom, nemačkom rep zvezdom iz Mannheima, angažovanim tekstovima, uticaju hip hopa, koncertnoj promociji albuma "Protuotrov", Frenkie je ispričao u videointervjuu za tportal.hr.

Нема коментара: