15. 1. 2010.

Veliki Prezir: Ekskluzivna MTV premijera spota

U ponedeljak 18. januara u 20 časova na regionalnom MTV-ju, ekskluzivno pogledajte novi spot sastava Veliki Prezir za pesmu "No no". Ova pesma se nalazi na novom albumu benda "Nikadjekraj" koji je objavljen za B92 u decembru prošle godine

Novi album sastava Veliki prezir jedno je od izdanja koja predstavljaju zrele plodove gotovo neprimetnog i tihog procesa unutrašnjeg razvoja benda u svim aspektima – od poetske i autorske prizme lidera Vladimira Kolarića, preko sviračke perfekcije bubnjara Roberta Radića i gitariste Roberta Telčera, do Borisa Mladenovića (Jarboli) koji je osim doprinosa na bas gitari svojim ko-producentskim potpisom, uz Sašu Jankovića, doneo i novu, kompleksniju i prefinjeniju zvučnu sliku.

Pored toga što nudi kolaž fantastičnih pesama prezentovan u skladnoj i kompaktnoj celini i time ispunjava prvi kriterijum za značajno delo, album Nikadjekraj predstavlja Veliki prezir kao punokrvni rock bend koji sa lakoćom lavira kroz niz heterogenih pod-formi, uključujući ne samo savremeni gitarski rock i pop obrazac već i west coast psihodeliju šezdesetih i sedamdesetih kao i post-rock nasleđe poslednje dve dekade, ostajući pri svemu tome savremen i tipično lokalan. I u tome je ovaj album uspeo – oslanjajući se na univerzalne žanrove, dosegao je autentičnost izraza, tako retku u današnje vreme.

Bend će sledeći spot snimiti za pesmu Svi se spustite na pod čija će premijera takođe biti na MTV-ju.

MTV Premijera je novi format koji ekskluzivno predstavlja najnovije numere iz regiona. Tokom sledeće nedelje, spot sastava Veliki Prezir No no biće emitovan čak 40 puta!

Нема коментара: