08.01.2010.

Svi zakazani koncerti: Vrela muzička 2010.


I pored ekonomske krize koja je zahvatila sve slojeve društva, u 2010. godini u srpskoj prestonici oriće se muzika najpoznatijih svetskih izvođača! Među umetnicima koji su već rezervisali termine u Beogradu su Elton Džon, Erik Klepton i Ramštajn. To je, sudeći po entuzijazmu koncertnih promotera, samo uvod u ono što nas čeka u ovoj godini

20. mart: „Ramštajn" raznosi „Arenu"!

Najpoznatiji nemački bend „Ramštajn" nastupiće u „Beogradskoj areni" 20. marta. Veliki muzički spektakl biće pojačan pirotehnikom i drugim specijalnim efektima. Ovaj bend, čija se muzika često klasifikuje kao kombinacija indastrijal metala, vokala, sintisajzera i ritam mašina, poznat je po fantastičnim živim nastupima. Bend je nedavno objavio spot eksplicitnog sadržaja za pesmu „Pussy", koji je izazvao velike kontroverze, a u Nemačkoj i reakciju cenzora. Ulaznice za koncert koštaju 2.990, 3.490, 4.900 i 4.950 dinara.


1. april: Povratak Fifti Senta

Zvezda rep muzike Fifti Sent nastupiće u Beogradu po drugi put. Prvi koncert pred srpskom publikom imao je 6. novembra 2006, što je ujedno bio i prvi koncert u „Areni". Ove godine Fifti Sent će doći u sklopu turneje kojom predstavlja najnoviji album „Before I Self Destruct". Reper se proslavio albumom iz 2003. „Get Rich or Die Tryin", a status zvezde potvrdio je CD-om „The Massacre" iz 2005. Oba albuma postigla su platinasti uspeh i prodati su u više od 21 milion primeraka! Ulaznice za koncert prodaju se po cenama od 2.250, 2.500, 2.750 i 2.950 dinara.

3. jun: Elton Džon

Ikona pop muzike Elton Džon u „Beogradskoj areni" nastupiće 3. juna. Vrhunac karijere imao je sedamdesetih godina prošlog veka. Tada je u Americi održao dva koncerta na kojima je bilo oko 100.000 ljudi, dobio je svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i sa Džonom Lenonom snimio je duet koji je izveo na Medison skver gardenu. Te decenije postao je i prvi zapadni pevač kome je dozvoljeno da nastupa po bivšem SSSR-u. Vlasnik je više od 50 hitova koji su bili na listi 40 najslušanijih pesama. Ulaznice za ovaj događaj prodaju se po cenama od 3.950, 5.950, 6.950, 7.950 i 8.950 dinara.

9. jun: Kraljevi bluz gitare - Erik Klepton i Stiv Vinvud

Slavni britanski gitarista Erik Klepton nastupiće 9. juna u „Beogradskoj areni". Najpoznatiji beli bluz-roker sviraće zajedno sa Stivom Vinvudom. Muzički stilovi Kleptona i Vinvuda prvi put su se spojili 1969. u „Blajnd fejtu", grupi koja je bila pionir u spajanju rok i bluz muzike. Uprkos dobrim ocenama kritike i publike, grupa je kratko trajala i obuhvatila jedan album i turneju. Pre dve godine održali su prvi koncert kao duo na Medison skver gardenu, i to posle skoro 40 godina od poslednjeg zajedničkog nastupa. Ulaznice za beogradski koncert koštaju 3.300, 3.490, 3.950, 4.950 i 5.950 dinara.

29. jun - 10. jul: Brodvej u Srbiji - „Mama mia" u „Areni"!

Mjuzikl „Mama mia" u režiji Filide Lojd, koji se trenutno izvodi na Brodveju, u Velikoj Britaniji, Australiji, Španiji, Holandiji i Meksiku, prvi put će videti i beogradska publika. Planirano je da od 29. juna do 10. jula u „Areni" bude izvedeno čak 14 predstava. Inspirisana pričom i magijom večnih pesama švedske grupe „ABBA", spisateljica Ketrin Džonson stvorila je zabavnu priču o porodici i prijateljstvu, koja se odvija u rajskom okruženju osunčanog grčkog ostrva. U predstavi se uživo izvode 22 hita grupe „ABBA". Predstave u „Areni" biće potpuno identične sa londonskom produkcijom predstave, koja je premijerno izvedena 1999. godine.

29. oktobar: Njujorška filharmonija u Sava centru

Jedan od najboljih simfonijskih orkestara na svetu, Njujorška filharmonija, gostovaće prvi put u Beogradu 29. oktobra, na završetku 42. Bemusa. Za ovaj koncert, koji će biti održan u velikoj sali Sava centra, grad Beograd će izdvojiti 21,5 miliona dinara. Njujorški simfonijski orkestar nastupiće u Srbiji u sastavu od 130 članova, pod dirigentskom palicom Alana Gilberta.

- Ponosni smo što smo uspeli da u Beograd dovedemo Njujoršku filharmoniju - rekla je gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner.

Нема коментара: