27. 1. 2010.

Letu štuke: Novi singl na proleće?


Sarajevske Letu štuke počele su sa pripremama trećeg još neimenovanog albuma, koji bi se kako sada stvari stoje trebao pojaviti na jesen, a frontmen Dino Šaran kaže da bi se najavni singl mogao pojaviti već na proleće

- Pripremamo novi album. Proces traje polako, jer ne treba žuriti. Mislim da ćemo onako ozbiljnije početi rad na albumu tek negdje na ljeto, sada zbog ovih mojih obaveza oko Evrosonga, a imam i nekih ponuda kao autor za druge pjevače. Ali volio bih da se fokusiram na novi album Štuka, koji se može očekivati na jesen, a novi singl čak možda i na proljeće, kaže Dino.

Radio-televizija Bosne i Hercegovine odredila je da njihovu zemlju na "Pesmi Evrovizije" u maju u Oslu predstavlja pesma Dine Šarana "Munja i grom" u izvođenju Vukašina Brajića, poznatog po učešću u regionalnom tv takmičenju muzičkih talenata "Operacija trijumf".

- To mi kao autoru dosta znači. Nadam se da će pjesma postići kakav-takav uspeh, ali ne bih da prognoziram plasman. Napisao sam pjesmu za koju mislim da priliči Vukašinu i da će se vrtiti i ostati i poslije Eurosonga, kaže Dino.

Letu štuke oglasile su se jesenas spotom "Mali" snimljenim za vreme uspešnog koncertnog debija u Beogradu, proletos u Domu omladine. To je treći spot sa regionalno hvaljenog drugog albuma "Proteini i ugljikohidrati" (2008). Sledeći koncert Štuka je 28. januara u Podgorici u "Buddha" baru.

Нема коментара: