28. 1. 2010.

Kasabian: Raznesite iTunes!

Britanski indie-rockeri Kasabian besni su na iTunes i misle da je Internet loš za muziku. Naime, sugerisali su nekome da raznese ovaj popularni online dowload servis tako da skidanje muzike s Interneta postane nemoguće iako je taj trend sada gotovo nemoguće zaustaviti

Bubnjar Chris Edwards rekao je: - Više neće biti CD shopova, a albumi će najverovatnije izumreti. Više niko neće stajati u redu za izlazak albuma. Neće biti histerije i nestrpljivog iščekivanja albuma jer ih možete downloadovati mesecima unapred, ako dovoljno dobro pretražite Internet.

Gitarista Serge Pizzorno nadovezao se kako bi bilo 'fenomenalno' da više uopšte nema kompjutera, a Edwards dodao: - Da, raznesite iTunes tako da više uopšte nema pesama na Internetu, zatim isto učinite i s hard driverima pa će tek tada svi morati da nabavljaju CD-ove i ploče.

Dok je frontmen Tom Meighan kazao kako je sada vrlo teško odvratiti ljude od ilegalnog skidanja muzike: - Više se po tom pitanju ništa ne može uraditi. Ako se dogodi, dogodi.
Bend je krajem prošle godine takođe otkrio kako će njihov sledeći studijski album, naslednik hvaljenog "West Ryder Pauper Lunatic Asylum" (2009.), imati 'old school grunge' zvuk.

Нема коментара: