27. 1. 2010.

Festival dokumentarnog rock filma: U tri grada istovremeno


DORF će se ove godine prvi put održati paralelno u Vinkovcima, Rijeci i Zagrebu u periodu od 4. do 7. marta i biće prikazan 21 dokumentarni rock film iz osam država


Na otvorenju u Vinkovcima biće prikazan film "Dr. Feelgood – Oil City Confidential" legendarnog britanskog autora Juliena Templea, kao završni deo njegove trilogije o britanskom punku. Od regionalnih filmova svakako valja izdvojiti film o kultnoj novosadskoj grupi Boye – "Prvi pravi ženski zvuk", autorke Brankice Drašković te film "Astralis – institucija" Igora Neljaka, o pionirima hrvatskog rave pokreta. Posebno mesto u programu na ovogodišnjem izdanju dobila je ekipa iz agilne Transmeet TV.

Filmovi o Vladi Divljanu, Tomislavu Golubanu, Metalcamp festivalu, Le Zboru ili Radio Študentu biće mahom premijerno prikazani hrvatskoj publici, na zadovoljstvo velikog broja zainteresovanih, ali i organizatora kojima je impresivan broj prijavljenih regionalnih filmova najbolja nagrada za do sada učinjeno.

Filmovi holandskog autora Davida Kleijwegta "Eternal Children" o freak folk sceni, s protagonistima Antonyjem & The Johnsonsima, Devendri Banhartu i CocoRosie te "Low – You may need a murderer", o istoimenom američkom bandu, kao i tri filma Petera Braatza o Walkaboutsima, Damo Suzukiju i Sex Pistolsima predstavljaju pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog žanra.
Neki filmovi biće prikazani u sva 3 grada, a neke će imati ekskluzivnu priliku pogledati samo gosti u Rijeci, Zagrebu ili Vinkovcima. Festival dokumentarnog rock filma - DORF '10 organizuje Udruženje ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca, u saradnji s Restart iz Zagreba i udruženjem Amandla iz Rijeke.

Нема коментара: