29. 1. 2010.

Evrovizija: Bregović završio sve tri pesme

Kompozitor Goran Bregović završio je sve tri kompozicije od kojih će 28. februara biti izabrana ona koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem takmičenju za „Pesmu Evrovizije” u maju u Norveškoj, izjavio je Tanjugu Bregovićev menadžer Raka Marić

Marić je rekao da će tokom vikenda biti održan sastanak sa predstavnicima RTS na kome će biti utvrđeni detalji oko organizacije kastinga na kome će Bregović izabrati izvođače. Kako je sam Bregović ranije najavio, na kasting će pozvati 10 izvođača kako bi procenio koja kompozicija kom interpretatoru najviše „leži”.

Ne izjašnjavajući se o imenima, on je jedino rekao da će nastojati da izabere mlađe interpretatore pošto smatra da je ‘Pesma Evrovizije’ za mlade”. Podsetimo, želje RTS-a su Emina Jahović, Ana Nikolić i Milan Stanković, dok Bregović razmišlja o učešću Tijane Dapčević, Aleksandra Radović i Jelene Tomašević.
Bregović će posle kastinga, zajedno sa predstavnicima RTS, izabrati tri izvođača koji će 28. februara u direktnom prenosu Radio-televizije Srbije izvesti njegove kompozicije, a publika glasanjem putem SMS-a izabrati srpskog predstavnika na „Evrosongu”. Ove godine će u Norveškoj nastupiti predstavnici 39 zemalja, prvo polufinalno veče zakazano je za 25. maj, drugo za 27. maj, a finale će biti održano 29. maja.

Нема коментара: