29. 12. 2009.

Kawasaki 3P: Hrvatska rok grupa godine


Zagrebačka rock grupa Kawasaki 3P i njihov ovogodišnji album "Idu Bugari" proglašeni su u nekoliko anketa i u Ceneru, godišnjoj top listi Radija 101, događajem godine na hrvatskoj rock sceni

Njihova su prva dva singla s ovogodišnjeg albuma, "Puta madre" i "Ni da ni ne", osvojila prvo i treće mesto na Ceneru, dok se "Niskarastaman" popeo do 10. pozicije.
U glasanju koje je organizirao T-portal pozvano je 25 hrvatskih rok kritičara iz svih medija da izdvoje po pet albuma koje smatraju najboljima u ovogodišnjoj produkciji, a 13 njih u svoj izbor su uvrstili izdanje "Idu Bugari". Pri tome, album je dobio četiri prva mesta i dva druga, pa se i u ovom glasanju može smatrati najboljim naslovom 2009.

Pridodamo li tome i podatak da su "Idu Bugari" jedan od najprodavanijih albuma godine te da su njihovi koncerti prepuni ljudi i energije, onda je sve to dovoljno za zaključak da je osmočlani kvartet Kawasaki 3P najuspešniji hrvatski rok bend 2009. godine.

Spomenimo i to da je vrlo friški album tuzlanskog repera Frenkija, koji je nedavno objavljen pod naslovom "Protuotrov", u spomenutom glasanju hrvatskih rok kritičara dva puta spomenut među pet najboljih izdanja (Aleksandar Dragaš i Ilko Čulić).

Нема коментара: