11.12.2009.

Bajaga i Instruktori: Premijera dokumentarca u subotu


Radio-televizija Srbije počinje 12. decembra premijerno prikazivanje "Muzike na struju" trodelne dokumentarne serije o 25 godina Bajage i Instruktora, koja će ići subotom na Drugom programu od 21:30
Bajaga - Godine prolaze .mp3


Found at bee mp3 search engine

Zamišljeno je da serija posluži kao uvod u slavljeničke koncerte Bajage i Instruktora 28, 29. i 30. decembra u Sava centru u Beogradu. - Smatrali smo da bi lepo bilo da obeležimo 25 godina rada i dokumentarcem. Imamo gomilu arhive i želimo konačno te snimke da imamo na jednom mestu. Biće to naša retrospektiva, sa dosta starih snimaka, priča sa momcima iz benda i ljudima koji su sa nama sarađivali svih ovih godina, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga.

Dokumentarac će gledaoce provesti kroz 25 godina karijere jednog od najznačajnijh srpskih i jugoslovenskih bendova, započete danas kultnim prvencom "Pozitivna geografija" i koncertima 12. aprila u zagrebačkom klubu "Kulušić", odnosno 21. aprila 1984. godine u Domu sindikata u Beogradu.

Momčilo Bajagić, sadašnji i bivši članovi Instruktora govoriće o svojim najvećim uspesima i padovima, tiražim albumima, velikim i koncertima i turnejama po Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu, ali i neizvesnim i teškim vremenima devedesetih koja su omalo okončala karijeru benda.

O Bajagi i Instruktorima pričaće i bivši Instruktori poput Dejana Cukića, bliski saradnici kao Peca Popović, Kornelije Koval i Sapa Habić, saradnici kao što je Jadranka Jovanović, brojni prijatelji, poznanici, kritičari...a sve to kroz pozitivnu geografiju Bajage i Instruktora od stadiona Tašmajdan do ulice Zmaja od Noćaja u Beogradu, preko Ljubljane i Sarajeva...do Zagreba i nedavna dva spektakularna koncerta pred 12.000 oduševljenih ljudi.

Нема коментара: