10. 11. 2009.

Stiven Tajler: Poslednje zbogom Aerosmitu


Pevač Stiven Tajler napustio je američku rok grupu Aerosmith, izjavili su Džo Peri i Bred Vitford, gitaristi benda, a preneo sajt "Njuser"

Vodeći gitarista Džo Peri je ranije izjavio da postoji mogućnost da bend počne da traži novog pevača, zbog brojnih nesuglasica između Tajlera i ostalih članova grupe "Aerosmith".
Vest je usledila nakon veoma neuspešne letnje turneje i otkazanih koncerata zbog povrede koju je Stiven Tajler zadobio prilikom pada sa bine, tokom jednog koncerta.
Tajler je tada ozbiljno povredio rame i nije bio u mogućnosti da nastupa.
On je u međuvremenu najavio nekoliko solo projekata i slabo je kontaktirao sa članovima benda.
- Stiven već neko vreme ne kontaktira sa mnom, niti sa ostalim momcima iz benda. Ali video sam preko interneta da je on izjavio da želi da ode iz benda, pa što se mene tiče to može slobodno i da učini, izjavio je Džo Peri, očigledno ogorčen na pevačevo ponašanje.

Pevač, čije je pravo ime Viktor Talariko, 1970. godine osnovao je bend "Aerosmith" zajedno sa gitaristom Džo Perijem i basistom Tomom Hamiltonom.
Njima su se pridružili i gitarista Bred Vitford i bubnjar Džoi Krejmer, pa je 1973. godine nastao njihov prvi album nazvan "Aerosmith".
Među najpoznatijim hitovima grupe su "Dream On", "Walk This Way", "Living On The Edge", "Love in an elevator", "Crazy" i mnoge druge.

Нема коментара: