11.11.2009.

Joss Stone: Novi album u domaćim radnjama


Novi album "Colour Me Free" britanska soul pevačica Joss Stone je objavljen 20. oktobra u Americi, a 2. novembra u ostalim delovima sveta. Album je najavljen novim singlom "Free Me", a sniman u Mama Stone's koncertnoj dvorani u Wellingtonu koji je vlasništvo njene majke

Uz Jonathana Shortena i Connor Reevesa sa kojima je radila i na platinastom "Mind, Body & Soul" albumu, koprodukciju je potpisala i Joss Stone. I ovog puta je ponudila mešavinu popa, soula, R&B-ja, funka, hip hopa i gospela. - Album je vrlo sirov, nastao je kao jam-session koji sam uradila sa grupom muzičara i autora. Bez diktiranja i pritisaka. Bio je to prirodan proces u kome je svaki muzičar imao slobodu da stvori svoj zvuk. To je iskren i tačan prikaz mene kao umetnika i osobe kakva sam sada. Zaista sam ponosna na album i uzbuđena što će ljudi imati priliku da ga čuju – rekla je 22-godišnja kantautorka.

Na snimanju su učestvovali i brojni gosti: Jeff Beck i Sheila E. na "Parallel Lines", Raphael Saadiq (producent "Introducing Joss Stone" albuma) na "Big Ole Game", reper Nas u "Govermentalist" i saksofonista David Sanborn u "I Believe In To My Soul". Joss Stone je do sada prodala preko osam miliona albuma. Četiri puta je nominovana za Grammy i tri puta za Britt Awards.

Нема коментара: