22. 11. 2009.

Goribor: Voljeni u zagrebačnoj "Močvari"


Zagrebački klub "Močvara" će 27. novembra na svojoj pozornici ugostiti kultni bend Goribor, koji mnogi već danas smatraju vrhuncem post-YU rock scene

Priča o srpskom bendu Goribor i njegovom uspehu u Hrvatskoj zasigurno je jedna od najzanimljivijih i najneverovatnijih muzičkih priča ispričana na ovim prostorima poslednjih godina. Osnovani u rudarskom Boru, suočeni sa socijalnom nepravdom, beznađem i krahom kulturnih i ljudskih vrednosti, nepriznati i necenjeni u sopstvenoj domovini, dugo su krčili svoj put na muzičkoj sceni.

Sve dok, po ko zna koji put, ulogu bagera nije preuzeo legendarni Zdenko Franjić objavljivanjem njihovih radova na svojoj kultnoj etiketi Slušaj najglasnije. Sramežljivi šapat o bendu koji će uskoro zagospodariti rock scenom polako je prerastao u sve jasniji govor, a nakon nastupa na pulskom Art&Music festivalu, više ništa nije bilo isto.

Vrhunac svega predstavlja objavljivanje službenog debi albuma u Dancing Bearu koji, kao retko ko, ujedinjuje hrvatske muzičke kritičare koji se nadmeću u veličanju ovog benda i trip-hop blueserskog izražaja. Legenda kaže da su od albuma bolji jedino njihovi koncertni nastupi te zato nikako ne propustite priliku da poslušate bend koji mnogi već danas smatraju vrhuncem post-YU rock scene, naravno na bilo kojem kraju bivše nam domovine.

Нема коментара: