15. 9. 2009.

Underworld: Novembar u Beogradu


Popularni britanski elektro bend Underworld nastupiće 10. novembra u „Beogradskoj areni”, a ulaznice se do 30. septembra mogu kupiti po promotivnoj ceni od 1.990 dinara u „Bilet servisu”, „Eventimu”, „Kard servisu” i na blagajni „Arene”

Ovo će biti drugo gostovanje grupe Underworld u Srbiji, Karl Hajd i Rik Smit su 2005. na Exitu održali fenomenalan koncert na „Mejn stejdžu”, a nakon uraganskog dvočasovnog nastupa publika ih je ispratila gromoglasnim ovacijama.
Nakon koncerta na Tvrđavi, oduševljeni Hajd je izjavio: - Učešće na ovom festivalu, na kojem su nas dočekali sa ogromnom energijom i entuzijazmom bilo je emocionalno iskustvo. Jedva čekamo da se vratimo ponovo.

Početkom osamdesetih, Rik Smit i Karl Hajd su osnovali bend Freur koji se nakon dva prilično nezapažena albuma raspao 1986. a zatim osnivaju sastav Underworld koji je forsirao uglavnom gitarski elektropop zvuk. Međutim, početkom devedesetih menjaju stil, prelaze na tehno zvuk, a 1991. im se pridružio talentovani di-džej Daren Emerson. Trio iz Eseksa postaje veoma popularan nakon velikog uspeha albuma „Second Toughest in the Infants” iz 1996. koji je najavio veliki hit „Born Slippy” koji je korišćen u filmu „Trainspotting”. Svoj status velikih zvezda elektronske scene Underworld potvrdili su albumom „Beacoup Fish” iz 1999.
Sredinom 2000. Daren Emerson napušta grupu da bi se posvetio solo projektima, a Smit i Hajd nastavljaju kao duo i u narednih pet godina objavljuju još dva studijska albuma.

Нема коментара: