29. 9. 2009.

Simple minds u Beogradu: Vlatko Stefanovski kao predigra

Bivši gitarista legendarne makedonske grupe Leb i sol Vlatko Stefanovski sa svojim triom nastupiće kao predgrupa škotskim rokerima Simple minds na njihovom koncertu 11. novembra u Beogradskoj areni

"Stefanovski je vrlo poznat po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici, stvara bogat zvuk ispunjen imaginacijom i jednostavnošću. Njegov trio u poslednje vreme nastupa u različitim prostorima, od klubova do stadiona", saopštila je danas Beogradska arena, organizator koncerta sa promoterskom kućom "Šoumaster".
Po raspuštanju Leb i sola Stefanovski je počeo samostalnu karijeru radeći muziku za pozorište i film, poput "Gipsy Magic" (1997), snimivši i nekoliko albuma, među kojima su "Kauboji i indijanci" (1994), "Kula od karti" (2004) ili poslednji, bluz projekat "Thunder from the Blue Sky" (2008) na kome je sarađivao sa cenjenim holandskim gitaristom Janom Akermanom.
Simple minds pevača Džima Kera i gitariste Čarlija Burčila na svetskoj turneji povodom nedavno objavljenog hvaljenog albuma "Grafitti Soul", dolaze drugi put u Beograd, posle koncerta 2006. godine u Sava centru, koji su sami proglasili za najbolji u 30 godina karijere.

Нема коментара: