13. 9. 2009.

Michaela Jacksona: Otkazan tribute

Zvuči tužno, ali je i bolno istinito: nakon smrti Michaela Jacksona euforično je poraslo zanimanje za njegovim "prljavim vešom", ali kada je u pitanju odavanje počasti ovom velikanu pop muzike, današnji muzički svet nema se čime ponositi

Planirani tribute koncert u čast preminulog Michaela Jacksona, koji se trebao održati u Beču ispred dvorca Schoenbrunn 26. 9., otkazan je zbog nedovoljne zainteresiranosti i publike, i medija, i izvođača.
Revoltiran izostankom podrške bečke publike i medija, Jermaine Jackson je izjavio: - Zaista nikako ne mogu da shvatim kako to da jedan izvođač koji je osvojio 13 nagrada Grammy, prodao milione albuma te rasprodao sve velike stadione diljem sveta na kraju završi proglašen izvođačem s liste B te ga još k tome ismejavaju i ne poštuju. Ako nije dobrodošao u Beču, postoji mesto kao što je London gde su više nego srećni da organizuju ovakav događaj.

Drugim rečima, brat pokojnog kralja popa najavljuje novi pokušaj s tribute koncertom, iduće godine u britanskoj metropoli.
Ni pozvane muzičke zvezde, poput Chrisa Browna, Mary J. Blige ili Natalie Cole, nisu pokazale puno veće zanimanje i nemogućnost dolaska pravdali su drugim obavezama.

Нема коментара: