10. 9. 2009.

Cock Sparrer: Slavni engleski pankeri u SKC (Video)

Legendarni engleski pank bend Cock Sparrer nastupiće u subotu, 12. septembra, u beogradskom Studentskom kulturnom centru. Ovo je jedan od bendova koji je inicirao nastanak panka kao muzičkog pokreta, a iako njihova karijera nije zasijala punim sjajem, energična muzika već decenijama privlači veliki broj vernih fanova koji ih prate na koncertima i pevaju u glas sve njihove pesme

Četvorica mladića osnovali su ovaj bend 1972. godine, poznaju se od svoje 11 godine: Kolin Mekfol (vokal), Mik Bofoj (gitara), Stiv Birdžis (bas,) Stiv Brus (bubnjevi) i danas čine postavu ovog pank-rok sastava. Uz njih danas nastupa i Deril Smit (ritam gitara).

Povodom beogradskog koncerta, gitarista Smit kaže:
- Mi nismo mlad bend i ne sviramo svaki vikend. Imamo nekoliko svirki godišnje i uglavnom nastupamo na velikim festivalima. Dolazak na festivale često je skup i svi naši fanovi ne mogu uvek da putuju na udaljene koncerte da bi nas čuli. Ove godine pokušaćemo da održimo koncerte u više različitih gradova, važno je svirati pred ljudima koji vole bend i kupuju diskove. Do toga nam je stalo. Zaista nam je drago što ćemo svirati u Beogradu. Tokom proteklih godina na koncertima svuda po Evropi upoznali smo već dosta naših fanova iz Srbije, ali nikada nismo u Srbiji svirali. Tako da dođite, pevajte sa nama i kupite nam po pivo - prepoznaćete nas lako, mi ćemo biti ona starija engleska gospoda za barom - poručuje gitarista sastava Cock Sparrer.
Za ovaj bend interesantno je da im je Malkom Meklaren, legendarni muzički menadžer Sex Pistols, ponudio da snime album koju godinu pre Pistolsa. Ugovor nikada nisu potpisali zato što je Meklaren odbio da im prvo svima plati pivo. Takođe, igrom slučaja, bend Cock Sparrer nije vlasnik autorskih prava najvećeg broja svojih pesama, zbog čega su već godinama bez velikog dela zarade od obrada i emitovanja.


Karte 2.400 dinara
Kao predgrupa nastupiće novosadski sastav Ateist rep, a za ovu priliku u velikoj sali biće postavljena veća bina, te organizatori najavljuju odličnu produkciju. Karte koštaju 2.400 dinara u pretprodaji, na dan koncerta 2.800 dinara, a mogu da se kupe na blagajni SKC.

Нема коментара: