3. 6. 2009.

Umbria Jazz Balkanic Windows 09: Finale konkursa 9 i 10. juna

Finale konkursa biće održano u Beogradu 9 i 10. juna kada će finalisti nastupiti pred žirijem i publikom u bašti Evropskog centra za kulturu i debatu Grad (Braće Krsmanović br. 4) i tada će biti odabrana 3 sastava za učešće na ovogodišnjem festivalu

Na konkurs se prijavilo 28 bendova iz Srbije, Makedonije, Bosne i Herzegovine, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore I Rumunije, od kojih je 21 bend ispunio uslove konkursa.

Još od prvog izdanja festival Umbria Jazz Balkanic Windows daje šansu mladim sastavima i autorima iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Turske i Bugarske. Sledeći korak bio je da pronađu mlade muzičare/bendove koji sviraju kod kuće, po podrumima ili tavanima, samo za sebe i svoje prijatelje, da ih čuju i da im omuguće da ih čuju i drugi, pa su krajem prošle godine u saradnji sa B92 i Bankom Intesa raspisali konkurs za učešće na festivalu Umbria Jazz Balkanic Windows 09.
Nakon sabiranja glasova članova žirija u finale konkursa ušlo je 6 sastava iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Makedonije:

Balázs Elemér Group (H) - 24 poena
KCCB (SLO) - 18 poena
Woodcock Trio (SRB) - 14 poena
Eyot (SRB) - 14 poena
Centralni komitet (SRB) - 14 poena
Sethstat (MK) - 12 poena

Žiri je bodovao sastave po sistemu top 5, što znači da su članovi bodovali samo najboljih 5 po svom izboru (www.multikultivator.org.rs/ujbw09 - FINALE.xls)

Raspored u finalu:

Utorak 9. jun
Woodcock Group
Eyot
Sethtstat

Sreda 10. jun
Balazs Elmer Group
Centralni Komitet
KČBB

Koncerti počinju u 20h. Svaki od sastava sviraće po 45 minuta. Finale konkursa otvoreno je za publiku a ulaz je slobodan.

Нема коментара: