25. 5. 2009.

Zločin i plazma: Snimljen debi album

Na jesen 2008. bend ulazi u studio “WildCat” u Kragujevcu, gde snima 11 autorskih stvari za svoj prvi album pod nazivom “Private prison”, od toga je jedna ("Reborn") urađena u saradnji sa Sašom Ognjanovićem - Saletom iz poznatog kruševačkog benda Scarps

Bend Zločin i plazma iz Kruševca zvanično postoji od aprila 2004. godine, ali se za rođendan benda vezuje datum prve svirke, a to je 10. 06. 2004. godine.

Zločin i plazma počinje kao bend koji uglavnom radi obrade raznih punk i hardcore grupa, sa samo 2 autorske stvari. Ubrzo se na njihovom repertoaru pojavljuje još autorskih stvari koje vuku korene od old school punk-a.

Zvuk benda evoluira tokom rada, lagano poprimajući konačan oblik, koji je sada daleko od prvobitnog zvuka. Postava se menjala kao i brojnost članova, tako da danas Zločin i plazma nastupa kao četvorka: Strale – solo gitara, prateći vokal, Žile – bubanj, Giga – bas, Stewa – vokal i ritam gitara, a od prve postave benda ostaju samo braća Strale i Stewa.
Na leto 2007. bend snima svoj prvi singl "Unreal", koji se ubrzo našao na myspace stranici benda. Ovu pesmu su članovi benda snimili i producirali sami.
U avgustu 2008. nastupaju na čačanskom demo festivalu (čačanska gitarijada) i odnose prvo mesto za najbolji bend i najbolju svirku, što im dodatno daje motivaciju da još napornije rade. Prvo mesto je uključivalo pehar, novčanu nagradu i snimanje spota, ali bend nije dobio ništa od navedenog zbog loše organizacije.
Na jesen 2008. bend ulazi u studio “WildCat” u Kragujevcu, gde snima 11 autorskih stvari za svoj prvi album pod nazivom “Private prison”, od toga je jedna ("Reborn") urađena u saradnji sa Sašom Ognjanovićem - Saletom iz poznatog kruševačkog benda Scarps, koji u pesmi gostuje kao glavni vokal.

Muzika benda Zločin i plazma posle punih 5 godina rada je daleko kompleksnija od muzike koju je bend u početku svirao, a najviše podseća na progressive rock sa elementima hardcore-a i metala.

Нема коментара: