9. 5. 2009.

Leonard Cohen: Konačno u Beogradu

Koncert čuvenog kanadskog muzičara Leonarda Koena (Cohen) biće održan 2. septembra u Beogradskoj areni. Četiri decenije Koen je jedan od najznačajnijih i najuticajnijih muzičara našeg vremena, figura čije delo vremenom dobija sve dublje značenje

Njegov prvi album "Songs of Leonard Cohen" iz 1967. godine otkrio je svetu njegov nesumnjivo ogroman talenat, a tu su se našle pesme poput "Suzanne" - jedne od njegovih najpopularnijih numera, zatim "Sisters of Mercy", "So Long, Marianne" i "Hey, That's No Way to Say Good" koje su već odavno klasika.

Koen je rodjen je u Montrealu, a svoju muzičku karijeru je započeo u Njujorku krajem šezdesetih godina 20. veka, a objavljivao je zbirke pesama i romane, još od 1950. godine, pre nego što se okrenuo muzici, navodi se u saopštenju.

Sa svoje 72 godine Koen i dalje stvara izuzetne pesme, i u isto vreme uživa u zasluženim počastima koje se odaju umetnicima sa statusom legende. Dokumentarni filmovi, nagrade, albumi-omaži i brojni umetnici željni da snime njegove pesme, govore o nemerljivom doprinosu koji je Koen dao.



Karte će uskoro biti u prodaji.

Нема коментара: