9. 5. 2009.

Exit 09: Nove 'back to back' snage

Jubilarnom desetom izdanju novosadskog Exit festivala koji će se održati od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi popisu izvođača koji će nastupiti na Dance Areni pridodano je osam novih 'back to back' imena

Nove 'back to back' nastupe potvrdili su James Zabiela i Nic Fanciulli, Loco Dice i Magda, Tayo i Hannah Holland i irski elektro bend The Japanese Superstars nastupiće uživo.

James Zabiela na Exitu je nastupio 2006. godine, a sada se za jubilarno izdanje vraća na veću pozornicu s novim studijskim materijalom nazvanim "Darkness EP". Nic Fanciulli takođe je nastupio na novosadskom festivalu 2007. godine. Zabiela i Fanciulli iste godine pod imenom One+One objavljuju dvostruki mix album za Ministry Of Sound, a prvog dana ovogodišnjeg Exita po prvi puta će nastupiti kao tandem.

Osim ovog dvojca, idućeg dana, 10. jula nastupaju nemački minimalisti Loco Dice i Magda, koja je kao i navedene kolege nastupila na Exitu, 2007. godine, a u međuvremenu je ova devojka odradila stotinak nastupa diljem sveta i objavila album "She's a Dancing Machine". Loco Dice konačno je finalizovao svoj prvi studijski rad "7 Dunham Place", snimljen u New Yorku s Martinom Butrichom i objavljen u vlastitoj izdavačkoj kući Desolat.

Uz navedene će 11. jula takođe zakročiti pred mase i londonski producent Tayo Popoola i harizmatična Hannah Holland u neobičnoj 'back to back' kombinaciji.

Poslednjeg dana, u nedelju 12. jula u Areni će nastupiti The Japanese Popstars, trio iz Severne Irske koji je nedavno postao poznat i po remiksovanju Beyonce i The Ting Tings, a sarađivali su s Groove Armadom na singlu "Get Down". Prošle su godine debitovali albumom "We Just Are".

Нема коментара: