22. 5. 2009.

Budva: Nema novca ni za Džibonija

U prestonicu crnogorskog turizma ovog leta dolaze: Britni Spirs, Depeche Mode, Tina Tarner i Elton Džon. A na plaži Jaz Budvane će najverovatnije zabavljati U2 i Eminem

Bilo bi lepo kada bi bilo tako kako je tokom poslednjih šest meseci najavljivao potpredsednik DPS i prvi Budvanin Svetozar Marović i organizatori Festivala „Lajv fest“. Kada se sve sabere, najavili su dolazak šest najvećih svetskih zvezda.
Svetozar Marović preferirao je Depeche Mode, Tinu Tarner i jednom Eltona Džona, dok su nadležni iz „Lajv festa“ išli na Eminema i U2. Zlobnici kažu da su, posle svega, očekivali da Marović u Budvu dovede i kompletan tim Mančester junajteda, i to da - peva.

Istina je da će svetske zvezde ovog leta zaobići plažu Jaz i da se „Lajv fest“ uopšte neće održati. Opština sa najvećim budžetom u regionu pala je u dužničku krizu (građani, turistička privreda i investitori duguju joj sto miliona evra), a globalna kriza je okrnjila novčanike pojedinaca koji su pomagali pri gostovanju svetskih zvezda. Jedan od organizatora festivala Raka Marić kaže da se zbog nedostatka novca festival najverovatnije neće ni održati.
Uprkos tome, planovi žive, ne tako grandiozni kao donedavno. Organizatori pokušavaju da dovedu, ukoliko nađu novca, poznate di-džejeve i balkanske zvezde: Vladu Georgieva, Prljavo kazalište, Plavi orkestar ili Džibonija. Ali, i to je pod znakom pitanja, jer, kako navodi Marić, novac je glavna prepreka, a sponzora niotkuda.

Dino Merlin u Podgorici
Dino Merlin, posle više od 20 godina, održaće koncert u Podgorici, u subotu 13. juna, na stadionu „Malih sportova“ pod Goricom. Stadion prima oko 10.000 ljudi, a cene ulaznica kretaće se od 15 do 25 evra. Iako do koncerta ima još nešto manje od mesec dana, za ovaj nastup vlada izuzetno interesovanje, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Srbiji, Bosni i Albaniji. Tim Dina Merlina najavljuje i ekskluzivne goste iznenađenja, a organizator koncerta obećava dobar provod uz najsavremeniju tehniku, ozvučenje i svetlosne efekte.

Нема коментара: