10. 4. 2009.

Arctic Monkeys: Ta divlja splitska moć

Arctic Monkeys, garage/rock indie sastav iz predgrađa Sheffielda i jedan od najboljih novijih britanskih bendova, 7. 7. nastupaju na splitskim Prokurativama, dva dana pre nego što će se pojaviti na novosadskom Exitu, otkriva Slobodna Dalmacija

Organizator koncerta je Multikultura, koja stoji i iza ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala na zagrebačkom Jarunu. Kako je ova agencija uspešno sarađivala sa splitskom gradskom upravom i u organizaciji nekih dosadašnjih besplatnih koncerata uz praznik Sv. Duje, očekuje se podrška grada i za dolazak Monkeysa, pa se očekuje da će ulaznice koštati manje od 200 kuna.
Obzirom da uskoro sledi upravo proslava praznika Sv. Duje, zaštitnika Splita, već se spominju mogući izvođači za nastup na Rivi – Grace Jones ili Pet Shop Boys.

Podsetimo ovom prilikom: Split je prošloga ljeta svoju turističku sezonu poboljšavao nekim atraktivnim koncertima, među kojima je bio nastup Iron Maidena na Poljudu. No, najvećem gradu u Dalmaciji sigurno nedostaje stalni rock festival većega (regionalnog) ugleda, priredba koja bi se mogla izjednačiti sa vrednostima Splitskog leta za tzv. ozbiljnu publiku. Još puno pre 'kriznih vremena' bilo je jasno da turisti ne žele više samo sunce i more, pa bi u mere spašavanja sezone sigurno valjalo dodati još sličnih atraktivnih koncerata.

Нема коментара: