25. 3. 2009.

Exit 09: Dočekajte jutro uz Koksa, Digvida, Sašu

Ovogodišnje ekskluzivno izdanje Dance Arene na EXIT festivalu predstaviće zajedničke nastupe najvećih DJ zvezda današnjice. Među imenima koja su ranijih godina obeležila jednu od najvećih elektronskih bina na svetu, ove godine nalaze se Saša, Džon Digvid, Riči Houtin i Dubfire, Green Velvet i Karl Koks!

Legende progresivnog trance i house zvuka Saša i Džon Digvid slavu su stekli kao tandem etikete "Renaissance", za koju su pre 15 godina izdali trostruki miks "The mix collection". Kao najtraženiji duo ustalili su se "trilogijom" albuma "Northern experience". Uz višegodišnju svetsku turneju paralelno izdaju po dva miks albuma za "Global Underground", a poslednji zajednički album "Communicate" objavljuju 2000. godine. Nakon toga okreću se solo karijerama, sve do 2005. godine kada izdaju DVD "Delta Heavy" sa turneje po SAD.

Dolaze u četvrtak 9. jula na Dance Arenu da slave deset godina EXIT festivala.
Dance Arena dočekuje i dva vodeća imena današnje minimal i house scene – Riči Houtin i Dubfire nastupiće zajedno u petak 10. jula! Biće to njihov prvi "back to back" set iako u poslednje vreme često nastupaju na istim binama i sarađuju u studiju. Poznat kao polovina dueta Deep Dish, Dubfire u poslednjih par godina izdaje solo sa velikim uspehom na njegovoj "SCI+TEK", kao i famoznim etiketama "Cocoon", i "M_nus" što mu je nedavno donelo dve "Bitport" nagrade za najboljeg izvođača. Houtin je prošle godine obeležio deset godina postojanja svoje etikete "M_nus", a jubilej će proslaviti u maju u Majamiju, gde će njegov set trajati čitavih 14 sati!
Karl Koks i Green Velvet nastupiće "back to back" na Exit festivalu u nedelju 12. jula! Verovatno najpopularniji DJ svih vremena i doajen čikaške scene prvi put "ukršta" zvuk u višedecenijskoj karijeri. Obojica vole funk i čikaški jack ritam. Koks, čiji je nastup u velikoj EXIT anketi proglašen za najbolji ikad na Dance Areni, trenutno je na turneji po SAD, gde promoviše svoj poslednji miks album "Ultimate Carl Cox". Poznat je i po ulozi u filmu "Human traffic".
Po svom jubilarnom "back to back" konceptu Dance Arena i EXIT festival biće ove godine jedno od centralnih mesta i događaja na svetskoj DJ sceni. Povratak globalnih zvezda u eksluzivnim zajedničkim nastupima biće njihov najbolji poklon Dance Areni i desetom festivalu.

Ovogodišnji EXIT festival održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice mogu da se kupe u pretprodaji putem sajta Gigstix po ceni od 5.990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9.990 dinara.

Нема коментара: