26.02.2009.

O Plavom orkestru: Severina, Laibach i Arsen Dedić


Osim što snimaju povratnički album, planiraju veliku turneju po zemljama ex-YU, proslavljeni sarajevski reditelj Pjer Žalica završava dokumentarac o njima, u kojem se pojavljuje čitav niz najrazličitijih likova iz javnog života bivše i sadašnje države

U intervjuu za portal sarajevo-x.com frontmen i vođa grupe Plavi orkestar Saša Lošić Loša govorio je o detaljima novog albuma i velikom povratku na scenu, a prokomentarisao je i dokumentarac koji se trenutno nalazi u završnoj fazi:
- Film je, kako mi je Pjer jučer rekao, u završnoj fazi. Ostaje još da se dosnimi igrani dio filma, razgovori s nekim bivšim i sadašnjim regionalnim političarima, kao i naš finalni razgovor. Dosad je snimljeno preko 400 sati materijala, a osim filma 'REFRESH', koliko ja znam, namjerava napraviti i istoimenu seriju. U filmu pored nas, naših prijatelja i ljudi vezanih za karijeru grupe učestvuju i ličnosti iz kulturnog i javnog života bivše države. Pored brojnih drugih, u filmu su dosad učestvovali: Goran Bregović, Abdulah Sidran, Laibach, Severina, Magnifico, Arsen Dedić, skupina Irwin, Braco Dimitrijević, Rambo Amadeus, Bajaga, Vito Taufer, Branko Đurić Đuro, Miljenko Jergović, Nebojša Krstić i drugi.
Nema sumnje da će film izazvati velik interes javnosti.

Нема коментара: