28. 2. 2009.

Klaxons: 12. juna u Rijeci


Sastav Klaxons potvrdio je svoj nastup na Hartera festivalu u Hrvatskoj koji će se održati 12. i 13. juna u Rijeci. Bend će 12. juna nastupiti na festivalu koji se održava u Tvornici papira

Klaxons, band koji je u poslednje dve godine eksplodirao na globalnoj rock sceni, prvo je najavljeno ime Hartera5 festivala. Svet su osvojili kombinacijom energije punk riffova i nasleđem britanske rave revolucije sa početka 90ih kao i zvukom toliko originalnim da ga zaista mogu zvati svojim.



Hibridni muzički pravac su sami krstili imenom nu-rave, a zbog otvorenog hedonizma i neviđene energije već su svojim prvencem skrenuli na sebe pažnju svetske javnosti. Za kratko vreme postali su punokrvni pripadnici indie rock establišmenta i poslednji su veliki band koji je lansirala Engleska. Uz titulu najboljeg benda, u 2008. godini New Musical Express najboljim je proglasio i album "Myths of the Near Future", a uspjšnu žetvu upotpunili su prestižnom Mercury nagradom za album godine, u konkurenciji sa Amy Winehouse i Artic Monkeys. Novi studijski album najavljen za leto jedno je od najočekivanijih izdanja tekuće godine, a posetitelji Hartere među prvima će čuti njegovo live izvođenje u kombinaciji sa već poznatim energetskim bombama Klaxonsa. Dvodnevne ulaznice za Harteru mogu se kupiti na Eventima prodajnim mestima po ceni od 140 kuna.

Нема коментара: