15. 1. 2009.

Đuro: Teško je odabrati najavni singl


U Sarajevu uvježbavaju repertoar za koncerte po Hrvatskoj i u Srbiji...
D. ZEBA/dnevni avaz

Ponovno okupljanje sarajevskog benda Bombaj štampa pravo je osvježenje na rok sceni u cijelom regionu. Fantastičnim koncertom u prepunom "Coloseumu" Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Dragan Bajić i Amerikanac Erni Mendilo (Ernie Mendillo) opet su skrenuli pažnju na sebe.

Već imaju ugovoren veliki broj koncerata, ali i ogroman broj poziva za gostovanja iz svih krajeva regiona.

Centar rokenrola

- Nakon svirke protekle subote u Domu mladih povodom promocije "golfa 6", nakratko ostajemo u Sarajevu kako bismo još uvježbavali repertoar. U bh. prijestolnici ponovo ćemo se okupiti prije odlaska na turneju po Hrvatskoj, koja će početi 14. februara koncertom u zagrebačkom klubu "Boogaloo". Nakon toga, gostovat ćemo u Osijeku i Rijeci - najavljuje lider benda Branko Đurić Đuro.

Nakon Hrvatske, sarajevski bend nastupit će u Srbiji, a još nisu sigurni gdje će svirati u Beogradu.

- Sigurno ćemo u martu imati svirku u Beogradu, ali ne znamo ni tačan datum ni prostor. Iskreno, navijam za Studentski kulturni centar. Tu smo imali posljednji nastup u Beogradu i svirka je bila fantastična. Nisam siguran u kakvom je stanju taj prostor i da li se tu još održavaju koncerti - nastavlja Đuro.

Lider "Bombaj štampe" ističe da je Sarajevo uvijek bilo centar rokenrola u regionu te da nikada nije izgubilo primat.

Demo snimci

- U Sarajevu je bilo vrijeme zatišja, ali je ponovo potvrđeno da ovdje imam dobrih bendova. Uvijek je glavni grad BiH bio riznica dobrih muzičara - uvjeren je Đuro.

Sa ostalim članovima benda Đuro uveliko snima povratnički album, ali još ne želi govoriti o konkretnom datumu realizacije novog muzičkog materijala.

- Novi bi se album trebao pojaviti na proljeće. Imamo deset kompozicija na demo snimku. Za vrijeme putovanja iz Slovenije sa Ernijem sam ih preslušavao. Pokušao sam napraviti selekciju od dvije ili tri pa da, onda, odaberemo jednu za najavni singl, ali nikako nije išlo. Sve su odlične. Također, u glavama imamo još pjesama, što će biti dodatni problem - ističe Đuro.

Ništa od dueta

Đuro nije zagovornik dueta tako da ne razmišlja o snimanju zajedničke pjesme sa nekim pjevačem ili grupom.
- Nisam ljubitelj dueta. Jedini smo u karijeri snimili sa Davorom Gobcem, a sada se ne mogu sjetiti nikoga sa kim bismo opet to uradili - kaže Đurić.

Нема коментара: