24. 1. 2009.

Sead Zele Lipovača: Premijerno izvodi ilahiju "Palestina"


U Zetri, osim 11 horova, hafizi i poznata estradna imena... U toku su pripreme za veliki koncert duhovne muzike "Dova za narod Palestine - Gaza u mom srcu", koji će biti održan 15. februara u olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu. Koncert se priređuje u okviru akcije za pomoć palestinskom narodu u Gazi
Dnevni Avaz

Organizatori su Udruženje "Selam" iz Sarajeva i aktivisti Udruženja "Palestinska dijaspora u BiH".
- Na pozornici Zetre predstavit će se 11 horova, i to "Arabeske", "Džulistan", Omladinski hor iz Zenice, "Azizija", "Sejfulah", "El Fatih", "Hazreti Hamza", "Kevser", "Sultan Mehmed Fatih", "Gazel", kao i hor Gazi Husrev-begove medrese - kaže producent koncerta Faruk Drina.
Učestvovaće i najpoznatiji hafizi u BiH Mensur Malkić, Sulejman Bugari, Aziz Alili, Burhan Šaban i Senad Podojak, kao i niz popularnih estradnih imena koja su se pridružila ovoj plemenitoj akciji.
- Muzička pratnja izvođačima bit će Simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije, ansambl "Sultan Mehmed Fatih" i orkestar Armina Hodžića s dirigentima Mehmedom Bajraktarevićem, Samrom Gulamović i Munirom Mešanovićem. Sead Zele Lipovača upravo završava ilahiju za koju je napisao muziku i aranžman, a premijerno će je izvesti na pozornici u Zetri. Ilahija ima radni naslov "Palestina" - ističe Drina.

Нема коментара: