21. 1. 2009.

Bregović: Plašim se nove operacije


Goran Bregović će početkom februara morati ponovo na operaciju kičme da bi potpuno sanirao povrede koje je zadobio u junu kada je dok je brao višnje u svom dvorištu pao sa visine od četiri metra i slomio dva pršljena
Autor: S. M.

Slavni kompozitor priznaje da se plaši nove operacije, ali je ona neminovna.
- Odlazim u bolnicu da bih izvadio gvožđe iz leđa, kako volim da kažem. Kada sam pao s višnje, dva slomljena pršljena spojili su mi šrafovima i došlo je vreme da ih sada izvade. Moram priznati da me je strah od ovog hirurškog zahvata - rekao je Bregović i dodao da tada nije bio svestan šta mu se dešava, a sada već zna tačan datum operacije.
- Prilikom prve intervencije Goranu su ugrađeni metalni šrafovi. Doktori u Kliničkom centru u Beogradu rekli su mu tada da u roku od šest meseci, a najviše godinu dana, mora ponovo doći da se metalni delovi izvade - priča Raka Marić, njegov menadžer i prijatelj, i dodaje da to neće uticati na Bregovićeve poslovne planove. „Šampanjac”, drugi deo albuma „Alkohol”, izaći će u martu, kao što je i predviđeno.
Inače, i lekari i Goranovi prijatelji iznenađeni su brzinom kojom se ovaj 58-godišnji muzičar oporavio nakon ozbiljne povrede kičme. Doktori su mu savetovali da miruje i da se ne izlaže većim naporima, ali Bregović se osećao dobro i nastavio je da radi. Na dočeku Nove godine ispred Doma Narodne skupštine Srbije održao je koncert i pokazao da je, uprkos povredi, ali i niskoj temperaturi, u top formi. On se nada da će i nakon ove, nove operacije oporavak biti brz, jer želi da se što pre vrati svakodnevnim aktivnostima i već ugovorenim poslovima.

I Tifa operisao kičmu
Samo nekoliko dana nakon što je obelodanjena informacija o kraju projekta „Kad bi bio Bijelo dugme - Bebek, Alen i Tifa”, roker Mladen Vojičić podvrgnut je operaciji kičme, piše „Dnevni avaz”. Tifa je u Opštoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu operisan prošle nedelje, gde se još uvek nalazi. Inače, Tifa se odlučio na operaciju jer je imao jake bolove u leđima, koji su mu već odavno stvarali probleme prilikom nastupa. - Operacija nije bila tako teška i nadam se da ćemo ga uskoro pustiti kući, rekao je doktor Mustafa Dujso.

Нема коментара: