19.12.2008.

Van Gogh: Lažni Đule na „Fejsbuku“


Poznati internet sajt za druženje „Fejsbuk” mnogima predstavlja zadovoljstvo virtuelnog upoznavanja i komuniciranja, ali da ovakav vid druženja može biti zloupotrebljen, govori primer Zvonimira Đukića-Đuleta, frontmena grupe Van Gog. On se nedavno našao u neprijatnoj situaciji zbog toga što neko lažno koristi i zloupotrebljava njegov identitet na „Fejsbuku”

- Dogodila mi se neprijatna situacija kada je jedan moj prijatelj dobio ćerku. Sutradan me zvao sa pitanjem šta se dešava, što se nisam pojavio da proslavimo taj radostan događaj. Rekao je da mi je poslao poruku na „Fejsbuk” i tek tada me zbunio pošto ja nemam profil na tom sajtu - priča Đule, ograđujući se od svih saopštenja i ostvarenih kontakata sa tog profila.
- Nemam ništa protiv fan klubova grupe Van Gog, to je nešto drugo jer to radi neko ko poštuje naše delo, ali ovo je lažno predstavljanje i to je krivično delo. Ne ulazim u to sa kojim razlogom neko to radi i, evo, još uvek ga prijateljski pozdravljamo u ime čitave produkcije i molimo da se ne bavi tim stvarima - kaže poznati muzičar i ističe da pošto je imao nekoliko neprijatnih situacija gde ga brojni prijatelji obaveštavaju da su mu poslali zahtev za prijateljstvo na „Fejsbuku”, morao da reaguje i njegov advokatski tim.
Inače, na pomenutom „Fejsbuku” mnoge može da zbuni profil sa pevačevom slikom i njegovim imenom i prezimenom, te na prvi pogled ništa ne ukazuje na to da se radi o lažnom frontmenu grupe Van Gog.
Džibonijeve muke
Sličan primer se pojavio i u Hrvatskoj kada je Džiboni otkrio da je neko otvorio profil pod njegovim imenom, da ima 4.526 prijatelja i da komunicira u njegovo ime.
- Ljudi su mi rekli kako se dopisuju sa mnom... Možda je cela stvar pokrenuta s dobrim namerama, ali je bezveze - rekao je splitski pevač.

Нема коментара: