15. 12. 2008.

Gde i s kim dočekati Novu 2009?


Nekima je interesantno saznati koliko će novaca zaraditi muzičke zvezde u novogodišnjoj noći, a drugima je važan samo dobar provod. Sudeći po angažovanim izvođačima, u većini velikih gradova zabave bar neće manjkati
Navodno će apsolutno najveći honorar dobiti Goran Bregović i njegov orkestar, koji će za glavni deo programa na beogradskom Trgu republike inkasirati 100.000 eura, dok će puno manje dobiti ostali učesnici u fešti, Marija Šerifović (25.000) i Ana Stanić (7.000).

Za doček u Novom Sadu jedno vreme se spominjao Đorđe Balašević, jer su prethodne tri godine na gradskom trgu pevali samo najslavniji – Željko Joksimović, Goran Bregović i Zdravko Čolić. Ipak, ovog puta će Novosađani pevati uz Massima, a društvo će mu praviti domaće grupe Zbogom Brus Li i Super s karamelom.

U Hrvatskoj, objavili su dobro upućeni, Severina će biti najbolje plaćena. Za nastup u Puli njen honorar je 60.000 eura, a nešto sitnine će zaraditi i bendovi TBF i Le Monde, koji takođe nastupaju u Forumu.

U vrhu najbolje plaćenih je i Mišo Kovač, koji će pevati u Šibeniku (35.000 eura), koliko će prema pisanju nekih medija dobiti još Jasmin Stavros, za feštu koju će prirediti Splićanima. Uz njega na Rivi u Splitu pevaće i Nina Badrić.

Tony Cetinski ima angažman u Rovinju, Gibonni na Krozu u Rijeci, Miroslav Škoro i Maja Blagdan u Trogiru, u Karlovcu su The Trio i Marijan Ban, u Zadru će pevati Neno Belan sa svojim Fiumensima, u Osijeku će zabavu prirediti Krunoslav Kićo Slabinac, u Poreču Prljavo kazalište, trojka Bebek – Alen – Tifa angažovani su u Opatiji, dok u Dubrovniku nastupaju Colonia i Jinx.

Najveći broj ljudi očekuje se, naravno, u Zagrebu, gde će na glavnom gradskom trgu zvezda večeri biti Oliver Dragojević, za 'skromnih' 30.000 eura.

U Bosni i Hercegovini trenutno je poznat samo program u Sarajevu. U centru grada, ispred Vječne vatre, program će biti rokerski i predvodiće ga grupa Letu štuke. S njima će pozornicu deliti Laka, Irina & Storm i Sarajevo Drum Orchestra.

Banja Luka će sutra zvanično objaviti svoj program, no saznajemo da bi trebali nastupiti uglavnom lokalni izvođači, kao Maja Tatić i Boris Režak.

Tuzla, Mostar i Zenica, pak, ni do danas nemaju utvrđen program gradskog dočeka Nove godine.

Spomenimo još – Zdravko Čolić peva u Baru, Bajaga i Instruktori su dobili angažman u Herceg Novom, dok će u Ljubljani zvezde lude noći biti Hari Mata Hari.

Нема коментара: