17. 12. 2008.

Boban Petrović: Veliki come back!


Ukoliko ste mislili da su priče o Bobanu Petroviću samo urbana legenda – grešite! Mit noćnog života prestonice se vraća na velika vrata reizdanjima popularnog bestseller romana „Rokanje“ i po prvi put na CD-u objavljenom albuma „Žur“ koji je specijalno remasterovan i prilagođen audio standardima današnjice

Jedna od najtraženijih knjiga u ovdašnjim prodavnicama i album koji doživljava revival u klubovima i na radio stanicama, od sledeće nedelje naći će se u prodaji u B92 Shop-u, IPS i Mamut Store-u. Tim povodom, Boban Petrović će nakon skoro 20 godina ponovo izaći u susret svim poštovaocima njegovog dela, te će u četvrtak 18.12. u 19h u knjižari „Akademija“ (Knez Mihajlova 35) lično potpisivati primerke romana i CD-a.
Boban Petrović sedamdesetih godina patentirao je autentični disco sound i svojim hitovima skinuo s top lista tada neprikosnoveno "Bijelo dugme". Pesmama i spotovima s albuma "Žur" osvojio je Evropu. Poznat je po tome što gotovo petnaest godina nije spavao, a ako je to i radio ponekad, bilo je to u pauzama između pisanja hitova kao i odlomaka knjige "Rokanje", bestselera čiji je svaki novi tiraž u nekoliko dana bio progutan po beogradskim knjižarama. Kreator je čuvenog beogradskog noćnog života, a atmosfera iz njegovih diskoteka zadivila je i čuveni New York Times. Pre dvadesetak godina otisnuo se u svet prodaje čelika i uspostavljanja novih standarda u klupskoj zabavi koja je uključila sva raspoloživa prevozna sredstva i locirala se na potezu voda-vazduh. Pošto mu se ozbiljno narušila ispravnost centra za ravnotežu, rešio je da se prizemlji i otpočne ponovo sa životom na kopnu. Ima tri ćerke, od kojih je najstarija Ana Ann, buduća članica engleskog parlamenta i vlasnica velikih hitova na ostrvskim top listama. Uskoro pravi najveći planetarni party sa auditorijumom od milijardu posetilaca, dok u beogradskim klubovima i na radio stanicama teče najnoviji revival njegovih hitova.’ (Branko Rosić)

Nakon trideset godina, Boban Petrović se vratio na muzićku scenu, prvim digitalnim singlom u Srbiji, dupla A strana ‘Prepad 2008/ Kandidati Mandati’ u izdanju Mascom Recordsa. Inače, numera Kandidati Mandati je svojevremno bila zabranjena na svim radio stanicama, zbog politički angažovanog teksta i sada, mnogo godina nakon zabrane, Mascom Records je objavljuje po prvi put . Snimci su preuzeti sa originalnih traka i digitalno remasterovani u studiju ‘O’.

Нема коментара: