7. 10. 2008.

Zoran Prodanović Prlja (Let 3): Veselimo se koncertu u Čačku

Kontroverzni hrvatski bend Let 3 je prošle nedelje gostovao na otvaranju „Operacije Trijumf” gde su u porodičnom televizijskom terminu šokirali publiku kada su na scenu doneli gigantski falus iz kog su pustili belog goluba...

* Da li su iz produkcije „Emoušn” imali neke zamerke na vaš nastup ili su tražili skandal, pošto je dan pre otvaranja najavljeno da ćete iz zadnjice ispaljivati loptice?
- Na početku je trebalo da ispalimo „varaždinske barokne čepove“, koje smo u Varaždinu dobili u znak pomirenja zbog tužbe koja je još uvek na snazi. Naime, nakon koncerta na varaždinskom glavnom trgu tuženi smo zbog nemorala, jer sam izvodio „modni ples“ u kome mi se u jednom trenutku vidi guzica. Na sudu sam se branio na način da nisam bio go, već sam imao čep u guzici. Tada nas je Grad Varaždin pozvao na ručak pomirenja pravdajući se da nemaju ništa sa tom tužbom.
* Ko od članova benda osmišljava nastupe?
- Najviše ja. Sanjam različite stvari i to pretvaram u stvarnost.
* Početkom godine ste osuđeni da platite kaznu u Varaždinu, da li vam se to događalo i ranije?
- Nikada nećemo platiti tu kaznu... nećemo dozvoliti da nas neko vređa i meša se u umetnički izraz Leta 3.
* Mnogima se naziv vašeg poslednjeg albuma („Bombardiranje Čačka i Srbije”) baš i ne dopada, da li ste imali neki problem u Srbiji zbog njega?
- Nismo imali problema; sve više sviramo u Srbiji i veselimo se skorom koncertu u Čačku.
* Planirate li uskoro novi album?
- Svaki čas nam treba izaći DVD, koji je sniman u riječkoj Harteri i zvaće se „Živa pička“.
* Kako vas vide članovi porodice kada tako obučeni na sceni izvodite pesme pune psovki?
- Kao vrhunske umetnike.
* Kako ste osmislili ime „Let 3”?
- Prije 30-ak godina okupio sam poveću grupu umetnika pod nazivom „Strukturne Ptice“. „Strukturne Ptice“ su „Let 1“, naše vežbe nazvali smo „Let 2“, a kad smo odlučili objaviti album to je onda bio projekt br. 3 ili do danas LET 3.
(izvor: 24sata)

Нема коментара: