17. 10. 2008.

Čuli za KillingJazzHardCoreBaby?

Mladi bend iz Travnika KillingJazzHardCoreBaby do kraj godine će za PGP RTS objaviti debi album, što je nagrada za pobedu na letošnjem prvom regionalnom festivalu neafirmisanih bendova "Nektar Demofest" u Banjaluci

(izvor: Mondo)

Direktor PGP RTS-a Ognjen Uzelac i Brankica Janković, direktorka banjalučke agencije "Akvarijus ogilvi" koja je organizovala "Nektar demofesta" od 19. do 26. jula, u Beogradu su potpisali ugovor o izdavanju albuma benda KillingJazzHardCoreBaby, koji svoju muzičku orjentaciju pokriva oznakama funky/jazz/drum'n'bass.
Na konferenciji za novinare je potom najavljeno da će PGP objaviti za tržište Srbije, Crne Gore i Makedonije album Travničana, koji će u Hrvatskoj i Sloveniji izdati "Dallas Records", a u Bosni i Hercegovini "Hajat".Vođa benda iz Travnika Kemal Destanović rekao je da iduće nedelje u Zagrebu počinju snimanje jos neimenovanog albuma: "Došli samo u Banjaluku kao mali bend sa sa velikim imenom, a 'Demofest' nam je omogućio da ostavarimo san i snimimo album. Sve ovo mi zaista izgleda kao san", rekao je vidno uzbuđeni Destanović.

Isti ugovor sa organizatorima "Nektar demofesta" obavezuje PGP da do kraja godine objavi i mini album trećeplasiranom bendu iz Novog Sada Tripcycle: "Naš album zvaće se 'Bip', što nema veze sa fabrikom piva, već je signal koji označava početak. Ovo je naš veliki početak, bar se nadam", rekao je član ovog benda, Darko Šer.

Predviđeno je da drugoplasirana grupa "Nektar demofesta" beogradska Magma dobije kao nagradu muzičku opremu.Jankovićeva je najavila da će u Banjaluci iduće godine "Nektar demofest" biti održan u slično vreme kao i prvi, i da će se PGP RTS opet naći u ulozi izdavača debi albuma pobedničkog benda: "PGP ostaje sa nama. Pružio nam je ruku kad smo bili mali i nepoznati, tako da to znamo poštovati", istakla je Jankovićeva.

Uz neafirmisane bendove revijalno su svirali Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, "KUD Idijoti" i drugi, a Banjaluka je u julu bila u muzičkom smislu glavni grad bivše Jugoslavije, prepoznajući mlade nade i tretitajući ih sa pažnjom.


Na "Kaštelu" je vladala odlična atmosfera, pogledajte deo prve polufinalne večeri

Нема коментара: